Klassement en resultaten KK

Verslag ronde 3

Maxim mocht op het eerste bord strijden tegen Benny. Maxim offerde een stuk maar koos voor de verkeerde navolging van het plan. Hij had wel twee pionnen voor het stuk maar snel werden het er een, geen..; Na nog wat aanmodderen verliet hij de arena als verliezer (0-1).

Ikzelf speelde tegen Ezio een Siciliaanse opening waarbij ik licht in het voordeel stond. Ezio stelde remise voor en ik aanvaardde. Maar goed ook want achteraf bleek dat ik, mits het spelen van de verkeerde zet, een stuk verloor.(1/2-1/2)

De stelling op het bord van Franky vs Rudy stond bij mijn eerste bezoek ça va. Bij mijn tweede bezoek zag ik echter Rudy puffen en mopperen, want het was naar de vaantjes (1-0).

Door teveel aan het hoofd en te laat in de nacht is het me moeilijk om herinneringen op te roepen aangaande de partij Lennert-Franky. Franky kwam al vroeg lachend de bar binnen waaruit ik wist dat hij het punt genomen had (0-1)

Paul had weinig moeite met Johan. Hij peuzelde hem langzaam maar zeker op. (1-0)

Een incident bracht onze nestor van de wijs waardoor hij een winnende stelling verkwanselde n,aar een verliezende. Jacques dacht namelijk dat hij nog het oude tempo speelde waarbij hij na 30 zetten nog een uur extra bedenktijd kreeg. Het was hem ontgaan dat we het nieuwe tempo met een increment van 30" per zet speelden. Jammer (0-1)

Op het laatste bord mocht Thomas aan tafels schuiven met Patrick; Deze laatste speelde goed mee tot op het moment dat hij dacht dat de ruil van twee lichte stukken tegenover een toren van de tegenstander goed was. Thomas wist wel beter. Hij verzilverde het punt door groot veldoverwicht.

Nog twee partijen te gaan voordat ik jullie de paring van alreeds ronde 4 meegeef.

Tristan speelde netjes de opening en had de bovenhand totdat hij Rene wat tegenspel toeliet. Beiden moesten zich tevreden stellen met de gedeelde punten.(1-0)

Bart had daarentegen heel wat minder moeite met Kylian. (0-1)

Van jullie verslaggever ter plaatse, Ivan

Verslag ronde 2
Op het eerste bord moest Franky het opnemen tegen de herstellende Ezio. Ezio had duidelijk geen last van de blessures om de stukken op de juiste plaatsen te zetten. Na een opening waarbij Franky de winnende voortzetting niet vond hield Ezio kranig stand en aanvaardde het remisevoorstel in een betere stelling. (1/2-1/2)
Op bord twee had Benny minder moeite met Paul. Hij liet Paul geen schijn van kans om ook maar enige dreiging in zijn koningskamp op te bouwen terwijl de verdedigende stelling van Paul gestaag verbrokkelde. (1-0)
Op bord drie etaleerde Maxim zijn openingskennis tegenover Franky. Hij kwam duidelijk beter uit de opening en gaf deze winst niet uit handen. (0-1)
Johan speelde meer dan behoorlijk tegen mezelf. Hij kwakkelde wel een pionnetje weg maar verdedigde goed tot... hij een toren zomaar en prise zette. Jammer voor Johan. (0-1)
Bart moest het opnemen tegen Tristan. Toen ik voor het eerst de stelling ging bekijken zag ik Bart met een stuk meer op het bord. Het eindspel was nog niet eenvoudig maar uiteindelijk bewees dit stuk zijn macht (1-0).
Rene mocht het opnemen tegen ons oudste lid Jacques. Deze laatste toonde nogmaals dat hij de knepen van het vak niet vergeet. Hij betoneerde zijn stelling en Rene zag geen kans om hierin een bres te slaan. Remise werd overeengekomen (1/2-1/2)
Lennert mocht op het laatste bord partij geven tegen Patrick. Patrick speelde de opening correct en kwam in een betere stelling te staan. De jeugdige Lennert liet zich echter hierdoor niet intimideren en rakelde zijn stukken terug op om deze op betere plaatsen te plaatsen waardoor hij steeds meer spel kreeg en uiteindelijk won. (1-0)
Zondag speelde Kylian tegen Oswald, waarvan ik bericht kreeg dat Oswaldje verloor (1-0)
Nog een partij voor de boeg (Rudy vs Thomas) vooraleer we alweer de derde ronde mogen matchen. Deze resulteerde op za 28/10 in winst voor Rudy.
Grtz Ivan

Verslag Ronde 1

Hier ben ik terug. Vrijdagavond werden de wedstrijden van de eerste ronde van ons Clubkampioen afgehandeld.

Francky, onze huidige clubkampioen, moest aantreden tegen Bart. Hij maakte met zijn favoriete opening zijn ambities duidelijk, 'winnen' dus (1-0)

Op het tweede bord namen Benny en Oswald plaats. Deze laatste bezweek onder de immense druk, die Benny progressief verhoogde, op zijn koningsstelling. Na analyse bleek een ander, meer actief plan voor wit toch nog enige kans op weerstand te hebben. (0-1)

Maxim mocht de degens kruisen met Rene. Een duel met hoge spectakelwaarde waarbij Maxim verschillende keren Rene moest aan de tand voelen om op het eind met een overtallige pion de strijd in zijn voordeel te beslechten. (1-0)

Rudy en Tristan vochten beiden in een gelijk opgaande strijd. Ze deelden de punten en Tristan met een half punt op zak naar huis gaan. Proficiat Tristan. (1/2-1/2).

Verbaasd was ik toen Lennert me de tweede maal de hand toestak. Zonder een stuk van het bord capituleerde Lennert wegens inactiviteit en plaatsgebrek voor zijn stukken. (1-0).

Toen ik voor het eerst naar links keek zag ik hoe Johan, vroeg in de partij, met een pion twee stukken van Thomas in de vork nam met stukwinst als gevolg. Hopend op herstel modderde Thomas nog wat aan maar dit mocht niet Baten. Johan speelde solide verder en eiste het volle punt op. Een dikke proficiat Johan. (1-0)

Franky en Patrick, twee leeuwentemmers tegenover elkaar. Franky trok aan het langste einde (0-1).

De spelers van het laatste bord waren het eerst terug in de bar te vinden. Een barslechte partij van Kylian waarna Paul hem de levieten las omtrent zijn gebruikte bedenktijd per zet. (0-1)

Een bord werd uitgestel. Ezio was na operatie nog niet klaar om de verplaatsing te maken en speelde bijgevolg thuis tegen Jacques. Het resultaat is nog niet gekend.

De eerste schaakavond werd zoals gebruikelijk bevochtigd met de nacht.

Jullie verslaggever, Ivan

Tekst hier invullen...