PARING

Verslag ronde 2:

Door de uitgestelde partijen liep de paring van ronde 2 ietwat vertraging op. Op vrijdag 17.03.2017 worden de degens weer gekruist. Voor diegene die niet stijden: Er is altijd ruimte genoeg om dit vanaf de zijlijn te aanschouwen.

Terug een geslaagde ronde, Op vrijdag 17/03 waren de partijen groots en werden de uren klein.
Op het eerste bord moest de tabellenvoerder Thibault Maenhout het opnemen tegenover Fabio Petralia. Fabio toverde iets mooi op het bord waardoor Thibault toch tot het uiterste moest gaan om de aanval op de koningsvleugel te pareren. Toen dit geberud was besliste 'het bord' in zijn voordeel. (1-0)
Het tweede bord werd bezet door Jan Vandendriessche en Peter Wydaeghe. Ook daar werd magie op het bord geschilderd. Een positie na middenspel dat, gezien mijn beperkte schaakcapaciteiten, voor mij moeilijk te taxeren viel met aanvalskansen op beide koningsvleugels. Op het eind moest Jan zich tevreden stellen met remise en zo verliest hij een kostbaar 1/2 puntje. Proficiat Peter. (1/2-1/2)
Jonny zat tegenover Frederic en Jonny zag al vroeg in de partij dat het niet goed was. Toch hield hij nog verbazend lang stand, maar het mocht niet baten.(0-1)
Na analyse zag Filip Vanhoutte hoe hij vroeg in de partij de partij in zijn voordeel kon beslissen; Hij deed dit echter niet waardoor Franky Goossens zijn eerste verjaardagsgeschenk van de dag in ontvangst nam. (1-0)
Ook Franky Deketelaere speelde een goede partij tegen Harald larsen. In het middenspel liet hij echter een centrumpion onvoldoende bewaakt waardoor Harald zijn voordeel kreeg en het laken naar zich toetrok (0-1)
Raf Barzeele won van Chris Despieghelaere en Michiel Bleys won van Luka Grgiceveic. Door een beginnend Alzheimer geïnduceerd door de alcoholintox kan ik het verloop van deze partijen niet meer voor ogen halen. Linden Pu speelde daarentegen een mooie partij tegeno Benny Todts. Pas iin het eindstadium, met nog veel materiaal op het bord, koos hij echter voor een offer dat er op het eerste zicht spectaculair en goed uitzag, maar niets was minder waar. Door tegenoffer kreeg Benny de bovenhand. (0-1)
Rudy Vanooteghem zette al vroeg in de partij druk op de koningsstelling van Maxim De Bisscop. Net als een pittbull terrier liet hij niet meer los.(1-0)
Gelijkopgaand was de partij van Johan Devos vs Dominiek Suski. Het resultaat was dan ook logisch (1/2-1/2).
ook in de partij van Marc Clevers tegen Ivan Vandepitte werd al vroeg remise overeengekomen. (1/2-1/2).
De doiens van het toernooi namen het tegen elkaar op. Van de loezenbas varint van Jacques Byle werd door Ezio Cukon al vroeg de angel verwijderd, waardoor Ezio in het voordeel kwam te staan (0-1)
De partij van Tristan Cool vs Bart Vervaeck werd reeds zzer vroeg beslist in het voordeel van Bart.(0-1)
Een oude rat als Franky Nolf dient me geen streken te leren. Hij overmeesterde een toch wel iets te passief spelende Lennert De Jaegher (1-0)
Thomas Duchene had meer dan zijn handen vol met Wout Duc. Na een lange strijd bleek de ervaring het te halen van het jeugdig enthousiasme (1-0)
de vstukken van Peter Degrieck kwamen tegen Rudy Dewilde reeds vroeg in de partij met +1 op het bord te staan. Hij wist dit ook netjes af te werken in zijn voordeel (1-0)
Oswald De Winne wist het hoofd koel te houden tegen Katia Callebaut. Door gestage druk wist hij het punt binnen te halen (0-1)
Giovanni Callebaut dacht op zijn sokken te winnen van Johan Gielen. Dit was echter iets te voorbarig. Johan speelde goed mee en versierde een aanval op de koning die voor Giovanni fataal was. Proficiat Johan. (0-1) 
Paul Meysman had daarentegen geen moeite met 'het bord' waar aan de ander zijde Mario Verbanck plaatsnam.(1-0)

lees ook het verslag op de schaakfabriek van hun reporter ter plaatse Benn.
Gisteren 21.03 won Tom Piceu overtuigend van Rens De Vent, die mss door vroege lentekriebels vanaf de start van de partij iets te hard van stapel liep. Nog vier partijen te gaan voor de paring van ronde 3.

verloop toernooi sfeerbeelden

Stellen hun partij uit:
ronde 1: Dick Decommer, Ezio Cukon (afwezig), Harald Larsen, Jacques Bylé, Gino De Smedt
ronde 2: Douglas Hampton, Rene Morlion, Debosschere Christian, Rens De vent, Gino De Smedt
ronde 3: Peter Degrieck; Martijn Maddens, Debosschere Christian
ronde 4: Rens De Vent, Rene Morlion
ronde 5: Raf Barzeele
ronde 6: Rene Morlion,
ronde 7: Douglas Hampton,

INFO:

reglement
spelerslijst